Vergoedingen

Kinderen en jeugdigen

Vanaf 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de zorg van kinderen en jeugdigen. Praktijk Van Waterschoot heeft met een groot aantal gemeenten in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland (budget-)afspraken gemaakt. Hierdoor kunnen wij ook in 2015 de zorg voor kinderen en jeugdigen blijven geven.  

De zorg binnen de Basis GGZ , Gespecialiseerde GGZ en vergoede dyslexiezorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Kinderen en jeugdigen komen in aanmerking voor vergoede zorg als er sprake is van een verwijzing van de huisarts, specialist of CJG. 

Zorg die niet valt onder de Basis GGZ, Gespecialiseerde GGZ en de vergoede dyslexiezorg, wordt ook aangeboden bij Praktijk Van Waterschoot. Deze zorg kan niet in rekening gebracht worden bij uw zorgverzekeraar. Over de tarieven voor niet vergoede zorg kunt u contact met ons opnemen.Hieronder treft u de tarieven voor de particulier zorg voor leerproblemen.

Tarieven particuliere zorg

Volwassenen

Voor volwassenen geldt dat Praktijk Van Waterschoot met de meeste zorgverzekeraars overeenkomsten heeft gesloten. Wij hebben contracten met de volgende verzekeraars en hun labels: CZ, VGZ, Zilveren Kruis / Achmea en DSW. Dit betekent dat Praktijk Van Waterschoot direct uw factuur zal indienen bij uw zorgverzekeraar. Wanneer er geen overeenkomst gesloten is met uw zorgverzekeraar, dan zal de administratie contact met u opnemen en u begeleiden om alsnog uw factuur in te kunnen dienen bij uw zorgverzekeraar.

De zorg binnen de Basis GGZ en Gespecialiseerde GGZ valt onder het basispakket van uw zorgverzekeraar, uw eigen risico zal echter wel altijd aangesproken worden. 

Zorg die niet valt onder de Basis GGZ, Gespecialiseerde GGZ en de vergoede dyslexiezorg, wordt ook aangeboden bij Praktijk Van Waterschoot. Deze zorg kan niet in rekening gebracht worden bij uw zorgverzekeraar. Over de tarieven voor niet vergoede zorg kunt u contact met ons opnemen.