Ontstaan

Praktijk Van Waterschoot is als psychologische- en orthopedagogische praktijk in Breda opgericht door Fons en Liesbeth van Waterschoot. Sinds 2006 heeft de praktijk een erkenning en registratie als instelling voor geestelijke gezondheidszorg met medische specialisatie. 

Inmiddels heeft de praktijk ruim 25 jaar ervaring en is er een multidisciplinair team werkzaam. Dit team bestaat onder andere uit klinisch psychologen, (kinder- en jeugd)psychiaters, GZ-psychologen, basispsychologen, orthopedagogen en een systeemtherapeut. 

Tevens zijn er diverse samenwerkingsverbanden. De praktijk, zoals eerder aangegeven, geregistreerd als een GGZ-instelling, heeft meerdere locaties in Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Binnen de praktijk wordt zowel Basis GGZ, Gespecialiseerde GGZ en vergoede dyslexiezorg geboden. 

De hulp die wij bieden is gericht op onderzoek en behandeling van leer-, ontwikkelings-, gedrags- en psychiatrische stoornissen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen. De hulp wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar indien een verwijzing van de huisarts is afgegeven. De dyslexiezorg wordt vergoed volgens de regeling vergoede dyslexiezorg.