Ontstaan

Praktijk Van Waterschoot is als psychologische- en orthopedagogische praktijk in Breda opgericht door Fons en Liesbeth van Waterschoot. Sinds juni 2017 is Praktijk van Waterschoot (PvW) onderdeel van Opdidakt Groep.

De praktijk heeft ruim 25 jaar ervaring en er is een multidisciplinair team werkzaam. Sinds 2006 is de organisatie erkend en geregistreerd als instelling voor geestelijke gezondheidszorg met medische specialisatie. Het team bestaat onder andere uit klinisch psychologen, (kinder- en jeugd)psychiaters, GZ-psychologen, basispsychologen, orthopedagogen en een systeemtherapeut. 

Tevens zijn er diverse samenwerkingsverbanden. De praktijk, zoals eerder aangegeven, geregistreerd als een GGZ-instelling, heeft meerdere locaties in Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Binnen de praktijk wordt Basis GGZ, Gespecialiseerde GGZ en vergoede dyslexiezorg geboden. 

De hulp die wij bieden is gericht op onderzoek en behandeling van leer-, ontwikkelings-, gedrags- en psychiatrische stoornissen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen. De hulp wordt in de meeste gevallen vergoed indien een verwijzing van de huisarts is afgegeven. De dyslexiezorg wordt vergoed volgens de regeling vergoede dyslexiezorg.