Margreet Toorenaar

Mw. M.  Toorenaar

Vanaf februari 2018 werk ik als systeemtherapeut bij Praktijk Van Waterschoot, locatie Goes.

Voorafgaand aan het werken bij deze praktijk heb ik onder andere als maatschappelijk werker gewerkt in de jeugdhulpverlening vanuit het gedwongen kader. Van hieruit heb ik me ontwikkeld tot gezinstherapeut binnen de Jeugdzorg Plus, ook wel de gesloten jeugdzorg genoemd. De adolescenten en hun gezinnen hebben me nieuwsgierig en creatief gemaakt om hen te begeleiden naar een meer hoopvolle toekomst.

Als systeemtherapeut werk ik met gezinnen en echtparen.

In contact met gezinnen en echtparen ben ik op zoek naar wat voor hen belangrijk is, wat hen samen verbindt. Naast voldoende aandacht voor de dilemma’s, werk ik graag aan krachten en het ervaren van plezier. Soms is dit in de relaties binnen gezinnen en echtparen wat op de achtergrond geraakt.

Het is belangrijk om een eventueel negatieve spiraal met elkaar te doorbreken en met elkaar weer positieve ervaringen op te doen. Het geeft me voldoening om iedere keer opnieuw met gezinnen en echtparen andere ingangen hiernaar te ontdekken. Dit kan door middel van praten met elkaar maar zeker ook door het inzetten van verschillende vormen van spel.

Ik werk op maandag, dinsdag en donderdag in Goes.

Mijn emailadres is: margreet.toorenaar@praktijkvanwaterschoot.nl

Alle medewerkers